In het geheim rondt de Nederlandse projectgroep de opdracht van de Europese Raad af. De projectgroep bestaat uit: Mahmut Akari,socio-econoom; de ontwikkelingspsycholoog Peter Sanders; Sonja Mulder, klinisch neuropsycholoog en de onderwijspsycholoog Jacob Salomons. Zij hebben de verantwoordelijke taak om concrete voorstellen uit te werken die ervoor zorgen dat de jeugd van Europa daadwerkelijk een betere toekomst zal hebben! Deze vier eigen-wijze deskundigen zijn geselecteerd op basis van hun kennis en vaardigheden en scoren hoog op innovatief vermogen. Ze kunnen zeker niet als volgers bestempeld worden maar eerder als positieve dwarsliggers die out of the box denken en handelen.
In ‘Werken aan of wachten op herstel…?’, is te lezen hoe macht en religie de geschiedenis heeft bepaald, de wereld van vandaag in zijn greep heeft en mogelijk ook houding en gedrag in de toekomst conditioneert.
De Nederlandse wetenschappers integreren persoonlijke ervaringen en vakkennis met nieuwe wetenschappelijke denkrichtingen. Duidelijk wordt dat de eenheid tussen lichaam en geest hersteld dient te worden. Dit is een voorwaarde om mensen ruimte te geven en te leren zelf verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van hun leven te nemen. Het menselijk vuur om de aangeboren talenten te ontwikkelen brandt het hele leven lang maar er is wel voldoende ruimte en zuurstof voor nodig!
Het boek is een prikkelende mix van fictie en de actuele waanzinnige werkelijkheid. De inhoud zal zeker doorwerken op de mentale, emotionele en fysieke stofwisseling van de lezer.
Europa is op zoek naar een politiek systeem waarin macht, regelgeving en zelfsturing geïntegreerd worden en op die integratie zit niet iedereen te wachten…
‘Werken aan of wachten op herstel…?’ is een onmisbaar lees- en leerboek voor professionals in de Personenschade wereld, Zorg en Onderwijs, Overheid en bedrijfsleven die op een doelgerichte en doelmatige manier verander-, verbeter- of hersteltrajecten met succes willen waar-maken!